sestdiena, 2011. gada 30. jūlijs

Apbalvošana uz kuģa "Skrunda"

27. jūlijā sadarbībā ar Aizsardzības ministriju norisinājās Latvijas Transatlantiskās organizācijas rīkotā konkursa Europa Secura Otrās kārtas apbalvošanas ceremonija. Konkurss, kas pirmo reizi norisinājās Čehijā 2007. gadā, šobrīd jau ir ieguvis starptautisku nozīmi, tajā piedaloties jauniešiem no Čehijas, Slovākijas, Polijas, Serbijas, Ukrainas, Gruzijas, bet šogad arī no Latvijas.
Pēc nelielas ekskursijas un pusdienām Aizsardzības ministrijā konkursa dalībnieki ministrijas pārstāvju pavadībā devās ceļā aplūkot 25 metrus garo patruļkuģi “Skrunda” P -05.


Domāju, ka tikai retais var teikt - es biju uz patruļkuģa "Skrunda", turklāt ne tikai uz klāja, bet gan mašīntelpā un uz komandtilitiņa. Protams, ekskursiju vēl saistošāku darīja kompetentais un saistošais virsleitnanta Armīna Duļevska stāstījums. Un fakts, ka vecie kuģi "ēd" 500 litrus, bet jaunais nieka 40, tik tiešām bija pārsteidzošs. Var novēlēt tik, lai Latvijas budžetā atrastos nauda aprīkojuma modernizācijai. ” stāsta konkursa pirmās vietas ieguvēja Alise Āboltiņa. 

Konkursa Europa Secura organizatori un dalībnieki ir pateicīgi Aizsardzības ministrijai un Jūras spēkiem par šo lielisko piedzīvojumu, pozitīvo attieksmi un neaizmirstamajiem stāstiem.

Katrīna

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru